Лидерът в израелското първенство "Макаби" Хайфа следи ситуацията с едно от крилата на "Лудогорец" – Мавис Чибота. Понастоящем Футболист номер 1 на Конго за 2020 година не попада в плановете на треньора Валдас Дамбраускас и не е играл от 10 април, когато бе победен "Монтана" с 1:0. В този мач той беше резерва.

Чибота явно има проблеми от дисциплинарен характер, тъй като след решителния и красив гол срещу "Локо" (Пд) за Купата на България, отпадна тотално от състава и записа само едно участие – гореспоменатите 11 минути срещу последния в класирането. Чибота не успява да се пребори с голямата конкуренция в атаката на "Лудогорец", като по крилата са още Кирил Десподов, Вандерсон, Бърнард Текпетей и Елвис Ману, пише "Монитор". 24-годишният африканец е добре познат в Израел. Той е играл за две местни отбора – "Апоел Кфар Саба" и "Бней Йехуда". Когато "Лудогорец" подписа предварителен договор с него през зимата на 2019 г., той дори беше актуален голмайстор на шампионата. В Разград обаче той така и не успява да разкрие своя потенциал.

"Макаби" Хайфа е лидер в първенството на Израел, като води с 2 точки пред "Макаби" Тел Авив. Отборът иска да се подсили сериозно за предстоящото участие в евротурнирите. "Макаби" Хайфа и "Лудогорец" вече са правили трансфер. През миналия октомври евреите привлякоха от Разград левия бек Талеб Тауата. Въпросният отбор може да вземе Чибота и под наем, защото българския шампион няма да го пусне евтино, макар и в момента той да е резерва.